Pas op voor de ongeschoolde personal trainer

In een interessant artikel in NRC wijst een collega personal trainer Rutger Visser op de risico’s van het trainen met iemand waarvan je niet weet of hij of zij voldoende is geschoold.

Bij Hemmeland Sports is veiligheid een van onze voornaamste pijlers. Omdat we ons goed realiseren dat mensen niet voor niks naar ons komen. Ze dragen een deel van de verantwoordelijkheid over hun lichaam over op ons en daar gaan we dan ook zorgvuldig mee om. Soms komen er mensen die afgebeuld willen worden omdat ze dat nu eenmaal ergens hebben gezien. Los van het feit of zoiets doelmatig is, lees: nooit, want als je lang niet hebt getraind kun je ook niet in heel korte tijd mega fit worden, is het ook ronduit gevaarlijk. Bovendien willen we een langdurige relatie aangaan met onze klanten zodat het beoogde doel, fit worden en blijven, ook wordt gehaald en nagestreefd.

Een gedegen training en belastingsopbouw en het adequaat aanleren van oefeningen hoort bij het verwachtingsmanagement waar collega Visser het over heeft. We zien ze ook, trainers die ongeïnteresseerd op kijken telefoon terwijl naast hun mannen en vrouwen trainen en zo ongeveer alles fout doen. Vaak zijn dit ook trainers die het vak van personal training, dat in onze ogen echt een ambacht is, er gewoon bij doen. Waarbij kennelijk het verantwoordelijkheidsgevoel een andere prioriteit heeft.

Personal training is een vak. De minimale functie-eisen doe je op bij een erkende opleiding, trainers bij Hemmeland Sports hebben deze opleiding uiteraard ook doorlopen en afgerond. De broodnodige ervaring doe je op in de praktijk, het liefst onder de hoede van een ervaren trainer. Klanten merken professionaliteit snel genoeg, mensen die zich zomaar personal trainer noemen vallen snel genoeg door de mand, vanwege bijvoorbeeld blessures. Belangrijk is dan ook dat je weet bij wie je traint. Zodat je kunt rekenen op de begeleiding die je nodig hebt. Bijkomend voordeel van trainen met een personal trainer is overigens dat uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat persoonlijke aandacht tot betere resultaten leidt en ervoor zorgt dat mensen het langer volhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *